Facebook verwijderen

Aan iedereen die op 11 april Facebook gaat verwijderen omdat Arjan Lubach dat heeft gezegd.

We leven momenteel in een maatschappij waar middels Internet mensenlevens verbindt en we, zelfs uit het oog verloren mensen, weer mee in contact komen. Facebook biedt hier, GRATIS, een platform aan. Net als Hyves, CU2, MySpace etc. ‘Wie?’ vragen een aantal mensen zich wellicht af, nou.. een soort ‘voorloper’ van Facebook die allemaal gratis waren en hun verdienmodel niet op orde hadden. Want, dames en heren, het kost geld om dit soort sites in de lucht te houden en genoemde sites zijn allemaal (grotendeels) verdwenen vanwege, u raadt het al, geld.

Facebook verkoopt informatie over jou aan bedrijven voor geld en kan zo de site gratis houden. Oh oh oh, wat erg dat je data verkocht wordt. Weet je wat er met die data gebeurt? Daarmee krijg jij ‘advertenties’ te zien, gericht op JOUW interesse. Dus je krijgt geen reclame te zien voor BH’s als je geen vrouw bent of geen reclame om een nieuwe auto te kopen van een bepaald merk als je niet eens een rijbewijs hebt. Daarvoor moet Facebook wel weten wat je doet op Internet en ja, dan maken ze een profiel van je om de advertenties op JOU te baseren zodat er een grotere kans is dat je op deze advertenties in gaat. Simpel.

En ‘nep nieuws’, een ander punt wat Arjan aanhaalde? Nou, je moet geen enkele nieuwsbron vertrouwen. NU.nl, Telegraaf, NOS en noem ze maar op zijn allemaal ‘gekleurd’ en daar is men creatief in. Een tekstschrijver/journalist heeft ook een mening en zal dit in zijn tekst verwerken en simpelweg vanwege zinsbouw en bepaalde punten aanhalen, wordt die mening ook bij jouw opgedrongen.

Natuurlijk, Facebook had die teveel aan informatie niet mogen lekken, maar fouten maken is menselijk. Gewoon iemand die net teveel velden uit de database heeft laten zien. Alsof andere bedrijven dit niet doen.

Het wordt blijkbaar wel geaccepteerd dat op een Windows machine spyware kan worden geïnstalleerd door een fout van Microsoft en dat mensen hun data fysiek kwijtraken en hun privé informatie in handen belandt van mensen die er WEL slechte dingen mee doen. Dat is NOG fouter dan wat Facebook doet, maar schakelt iedereen over naar Linux of Apple? Nee, mijnheer Arjan Lubach. Ik was fan, maar wat hier wordt gedaan slaat echt kant nog wal. Je maakt bedrijven kapot die juist de mensen wil aanspreken via Facebook. Ik blijf op Facebook, net zoals ik dagelijks Google gebruik (doet exact hetzelfde) en met Windows en Apple werk. Bye Bye Arjan.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.